Цветни идеи за всеки ден

И как да се насладим на природата от по-близо

Днес те запознаваме с Деляна от редовно вдъхновяващия ни проект – Цветни идеи. Именно тя е човекът зад едни от най-прекрасните зелени оазиси в София и искрено ѝ се възхищаваме. Решихме, че не е лошо да я хванем на къс пас и да я поразпитаме хубаво как да постигнем това състояние на духа и как да доведем природата вкъщи.

Здравей, Деляна кажи ни как си и къде те заварваме?
Здравей, намираш ме в разгара на сезона. Току що завършихме един проект, в който бяхме партньори – социалната кампания #БАЛKONA.

Предстои ни да направим зелен и привлекателен един много модерен офис. Освен красивите цветя и саксии, ще поставим и картини от скандинавски мъх, които нашите служители лично изработват.

От кога е този бранд и какво предстои?
Брандът Цветни идеи съществува от 2005г. Точно този месец на 15 юли ще празнуваме 15 години. Доста време мина, доста неща преживяхме и натрупахме много опит. Претърпяхме трансформация и през последните две години се занимаваме предимно с интериорно озеленяване. Ще празнуваме заслужено. Очаквайте парти към края на месеца в приятно място, с градина.

Какво предстои? Предстоят много озеленени офиси и други интересни места, които имат огромна нужда от зеленина. Нуждата от зеленина е голяма и тук ние идваме на помощ, предлагайки една услуга, която все повече ще набира популярност – интериорно озеленяване. А какво е това? Най-просто мога да го кажа така: подобряване на средата чрез растения, цветя и декорация.

В работата си даваме най-доброто от себе си – комбинираме завидния си опит с новите тенденции, и това не е всичко. Във всеки обект влагаме нещо от себе си. Представяме си, че това е наше място.

Дай ни съвет как да донесем малко природа в апартамент?
Много е просто. Първо изхождаме от светлината на помещението, после от цветовете и стила на обзавеждането.

Във всяка стая е хубаво да има растения в саксии. Например в спалнята е добре да сложим Сансевиерия. В дневната  – Фикус, Спатифилум и Филодендрон например. Кухнята е подходящо място за по-малки растения като Хлорофитум, билки и подправки.

Най-лесно е на балкона. Там може да сложим много и различни растения, така че да си направим кътче за релакс, кафе, лимонада, а дори и за работа.

А сега в къща?

В къщата обикновено има повече простор. Т.е. повече място и повече възможности за внасяне на растения. Там може да си направим зелена стая или зимна градина, което си е супер идея.
Обикновено къщите имат и двор – тук вече можем да внесем много природа. Дворът е голямо богатство.

Следи ни и скоро ще видиш един такъв в центъра на София 😉

Как да озеленим малко пространство?

В малкото пространство всичко трябва е много добре преценено. Нищо излишно. За малки пространства често търся вдъхновение в скандинавския дизайн. Тук са подходящи висящи саксии, използване на етажерки и шкафове, върху които да се комбинират различни по цвят и големина съдове с цветя.

Кои са ти любимите растения?
От стайните: Клузия, Фикус еластика, Замиокулкас. От външните цъфтящи в последно време са ми любими: Бакопа, Биденс, Хортензия и Лавандула.

Важно ли е да имаме зеленина вкъщи?
Важно е да имаме зеленина навсякъде. Предполагам знаеш, че има растения, които пречистват въздуха у дома. Така, че освен естетичен, те имат и здравословен ефект. Тук може да прочетеш за тях.

По кои проекти ти е най-сладко да работиш?
Обичам нестандартни проекти, както и да използвам не толкова популярни растения и материали.

Най-приятно се работи по проекти, които имат концепция. Работим с архитекти и дизайнери, които ценят зеленината и ролята ѝ в интериора. Нашата роля е да добавим щипка зеленина в пространството и така то изглежда по-хармонично, по-свежо и по-приятно за обитаване. И хората се чувстват по-добре и са по-продуктивни.

Къде можем да те следим, така че да вземем цветни идеи?
Нашите идеи и какво правим можете да следите в Facebook Instagram и на сайта ни.

Имаш ли още нещо да ни кажеш/пожелаеш?
Цветята и растенията носят красота, здраве и спокойствие на душата. Обградете се с цветя и зеленина и ще бъдете по-щастливи. Пожелавам на всеки да има до себе си поне едно растение за свежест и настроение.

А в дома и на терасата – възможно най-много.

Е, много благодарим на Деляна и екипа за даденото интервю и ѝ пожелаваме да озелени всичко що не е и да носи чара на природата все по-близо до нас.

BezBroker.com е най-голямата платформа за имоти в България с над 375 000 потребители в социалните канали.

Подобни публикации

Най- скъпите имоти продавани някога
Представи си, че днес печелиш огромна сума от лотарийна игра и искаш да вложиш тези средства в мечтан дом. Естествено, всеки от нас  мечтае за голяма къща с двор, басейн, а защо не и барбекю, спа, и голф игрище? 

21.08.2020

Имотна карта на Европа
Почти 50% от европейците, които не притежават собствен имот, смятат, че това никога няма да се случи. Мнозинството от тях считат, че покупката на жилище се отбелязва като символ на преуспяване.

28.09.2020

Едни от най-чудатите къщи по света
Всеки човек има различен начин на изразяване на себе си. Някои хора предпочитат да извършват физически натоварвания, други намират одушник в изкуството – в писането на стихове, слушане на музика или танцуване.

13.10.2020